I kväll ska vi ut och äta på Gute Grill.. Yeaaaj! Ska bli så gott! Jag ska frossa i hummer och grillat kött! hihi. Sen åker vi hem och äter efterrätt som jag har bakat.. Philadelphiaglass! YAMM! Både min och Mathias favorit. Mamma brukade göra den när vi var små, sen dess har det blivit en given favorit som födelsedagstårta. Det är en gudagåva som smälter som himlen i munnen... för att låta religös.. haha!
Här kommer receptet:
Philadelphiaglass:
Skål 1:
3 äggulor (ekologiska så klart!)
2 dl socker
Vispas med elvisp tills det blir krämigt och lite vitare i färgen. Vänd sedan ner 200 gram Philadelphiaost och tryck bort klumparna med en degspatel/slickepott.
Skål 2:
3 äggvitor
Vispas till ett hårt skum.
Skål 3:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Vänd ner smeterna i äggulesmeten och blanda jämnt men försiktigt.
Krossa 6 st Digestive kex och häll hälften av smulorna i botten på en bakform med löstagbar kant, strö på resten av smulorna på toppen.
Ställ in i frysen och låt helst stå över natten. Dekorera med exotisk frukt eller bär efter säsong.
![]() |
Bilden är ifrån http://louisenystroom.blogg.se/ |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar